Psynova Kinder- en Jeugdpsychologiepraktijk
  • Home
  • Uw K&J Psycholoog Driebergen

Uw K&J Psycholoog Driebergen

Psycholoog Driebergen

Na ruim 10 jaar binnen grotere en kleinere instellingen in de kinder- en jeugdpsychiatrie werkzaam te zijn geweest, vond ik (Rianne de Graaf) het tijd om mijn vleugels uit te slaan; gezegend met ervaring in het werken met jonge kinderen (0-4 jaar), kinderen met ontwikkelingsstoornissen (ADHD en autismespectrumstoornissen), trauma, maar ook vele andere problemen die zich tijdens de kindertijd kunnen voordoen. Nu was het moment aangebroken deze werkervaring binnen een eigen setting en een eigen visie verder vorm te geven. In 2014 was het zover en openden de deuren van mijn eigen praktijk zich, Psynova!Ik ben moeder van drie kinderen en als hulpverlener zou ik mijzelf willen omschrijven als een enthousiaste en betrokken hulpverlener. Vakkennis wordt bijgehouden door middel van opleiding, cursussen, intervisie en ik ben gericht op samenwerking met andere disciplines. Te samen met een goed analyserend vermogen en een dosis intuïtie heb ik de ervaring dat dit waardevolle ingrediënten zijn om een goede werkrelatie op te bouwen, maar ook om kinderen, jeugdigen en hun ouders op weg naar een gezonde ontwikkeling te begeleiden.

Mijn visie is dat problemen zich op verschillende manieren kunnen manifesteren, emotioneel en lichamelijk en soms kunnen zij ook deel uitmaken van een groter geheel. Het is een van de redenen waarom ik het belangrijk vind om de omgeving, zo mogelijk, bij de behandeling te betrekken. Binnen de behandeling bij Psynova wordt tevens de mogelijkheid geboden om niet alleen aandacht te besteden aan de blokkades in het kind of de jongere zelf, die problemen doen ontstaan/in stand houden, maar ook de blokkades bij ouders, in het gezin of in de familiegeschiedenis. Om dit te kunnen realiseren, biedt de praktijk verschillende behandelingen aan en werkt Psynova samen met andere disciplines die hierin een ondersteunende rol kunnen hebben.

Rianne de Graaf | GZ- Psycholoog Driebergen

Mw. Drs. Rianne de Graaf volgde de studie Klinische kinder- en jeugdpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij specialiseerde zich tot Gezondheidszorgpsycholoog (BIG-geregistreerd) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ook mag zij zich EMDRtherapeut noemen. Momenteel volgt zij de opleiding tot cognitief gedragstherapeut en EMDR practitioner. De therapeut beoefent haar vak met veel plezier sinds 2003 en tevens is ze lid van de LVVP, de DAIMH en de VEN.

Psycholoog Driebergen