Cursus voor kinderen uit groep acht.

Sociale weerbaarheidstraining voor groep 8

Speciaal voor kinderen uit groep 8

Laat jouw kind weinig zelfvertrouwen zien? Gun je jouw kind meer tools om aansluiting bij anderen te vinden of om te kunnen samenwerken? Of om grenzen aan te geven, wanneer de eigen behoeften onder druk komen te staan? Te kunnen ontspannen bij stress of beter met moeilijke situaties om te gaan? Of met pesten? Dan is de sociale weerbaarheidstraining wellicht iets voor jouw kind.

Schrijf je vandaag nog in, er is beperkt ruimte

De eerstvolgende weerbaarheidstraining voor  kinderen uit groep acht start 9 juni. Wil je zeker zijn van een plek? Gebruik dan het formulier onderaan de pagina of het algemene aanmeldformulier. 

Overgang naar de brugklas

Omgaan met hoogsensitiviteit - Cursus hoogsensitiviteit voor kinderen en hun ouders

De overgang naar de brugklas is groot. Er wordt meer zelfstandigheid verwacht en tegelijkertijd moet er nog zoveel geleerd worden. Bijvoorbeeld hoe je moet leren, maar ook hoe de omgang met anderen vorm te geven. Ondertussen dient de prepuberteit zich aan, waardoor zich ook nog eens uiterlijke, maar ook innerlijke wijzigingen in het lichaam aandienen. Het is fijn als kinderen dan vertrouwen in henzelf hebben, zodat ze de uitdagingen van de middelbare school met nieuwsgierigheid en vertrouwen aan kunnen gaan. Een deel van de kinderen in groep 8 heeft echter nog moeite om voor zichzelf op te komen.

Kort samengevat:

Niveau: voor kinderen uit groep 8
Looptijd: 6 woensdagmiddag sessies van 1,5 uur
Deelnemers: max 8 (vol = vol)
Per deelnemend kind € 49,17 per sessie á 1,5 uur

Sociale Weerbaarheidstraining


Voor wie

Kinderen in de leeftijd van 11-13 jaar die de overgang naar de brugklas gaan maken. Maximale groepsgrootte 8 en minimaal 6.


Door wie

De training wordt verzorgd door ervaren gedragsdeskundigen, Inge en Rianne, die beide werkzaam zijn bij Psynova. Inge Filipiak is Psycholoog NIP en Schoolpsycholoog, ziet en behandelt kinderen met leer-, maar ook sociaal-emotionele problemen. Inge behandelt zowel individueel als groepen. Rianne de Graaf is GZ-psycholoog en behandelt zowel volwassenen als kinderen met sociaal-emotionele problemen. Ze heeft zich gespecialiseerd in trauma en interesseert zich in de wisselwerking tussen geest en lichaam. Ook Rianne heeft ervaring met zowel individuele behandelingen als het behandelen van groepen.


Inhoud

6 wekelijkse sessies voor kleine groepen. Vol = vol

  • 6 wekelijks fysieke bijeenkomsten voor de kinderen van 1,5 uur. Start: 9 juni tot en met 12 juli (woensdagmiddag)
  • Vooraf vindt er een online intake plaats met ouders en kind (30 min), naar aanleiding van een vragenlijst die vooraf aan ouders wordt opgestuurd.
  • Aan het einde wordt opnieuw een vragenlijst ingevuld en een terugkoppeling aan ouders verzorgd (30 min) over de deelname aan de training

Hoe (werkvorm)

Door middel van ervaringsgericht leren wordt er aan diverse vaardigheden gewerkt. Hiervoor worden psychomotorische oefeningen aangereikt, maar ook spel en kunstzinnige opdrachten.  Het oefenen en spelen met elkaar doet daarbij een beroep op het voelen, denken en doen.

De vaardigheden die aan bod komen: bewustwording van het eigen lichaam, de eigen lichaamshouding, maar ook de eigen lichaamssignalen, contact maken, samenwerken, grenzen aangeven, omgaan met pesten, incasseren, complimenten geven, een standpunt innemen, voor jezelf zorgen en opkomen voor jezelf.


Tarief

€ 295,00  per deelnemend kind (€ 356,95 incl. BTW).
Voor mogelijkheden ten aanzien van vergoeding kunt u het beste contact opnemen met de gemeente (dorpsteam, CJG).


Schrijf je vandaag nog in, vol = vol.

Aanmeldformulier Sociale weerbaarheidstraining voor groep 8

Door middel van het invullen van het onderstaande formulier, geeft u aan dat u namens uw kind voornemend is om deel te nemen aan de Sociale weerbaarheidstraining voor groep 8. Wij zullen proberen u zsm te benaderen voor meer informatie, alvorens over te gaan tot definitieve aanmelding en bijhorende bevestiging van deelname.

De eerstvolgende training start volgende maand. Er zijn nog plekken beschikbaar. Wil je zeker zijn van een plek? Gebruik dan het formulier hiernaast. 

Individuele coachings sessies met een gedragsdeskundige kosten € 90,- per uur.
Door uw kind deel te laten nemen aan deze training bespaart u dan al gauw € 1.030,-


Rijsenburgselaan 11
3972 EG Driebergen-Rijsenburg

phone 030-20 80 346

Locatie