Skip to main content

Psychotherapeut – Magrit Norde

Rianne de Graaf | GZ psycholoog

Magrit Norde

Mijn naam is Magrit Norde en ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Mijn studierichting lag binnen de neuropsychologie, waarbij ik me gericht heb op kind en jeugd. Het werken met kinderen en jeugdigen heeft mij vanaf mijn vroege jeugd getrokken. Door de jaren heen heb ik diverse postdoctorale opleidingen gedaan om beter te worden in mijn vak. Zo heb ik de beeldcommunicatie (spelpsychotherapie) opleiding gedaan, de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en de opleiding tot psychotherapeut. Dit houdt in dat ik brede kennis  heb opgedaan van diagnostiek en me steeds verder gespecialiseerd heb in behandelen. Op deze manier kan ik voor verschillende leeftijden en problematieken inzetten wat nodig is.

Eén van mijn interessegebieden is trauma. De dingen die je meemaakt worden soms onvoldoende verwerkt en kunnen veel invloed hebben op je verdere ontwikkeling. Om cliënten hierbij zo goed mogelijk te kunnen helpen heb ik me bijgeschoold in de EMDR en schematherapie. Uiteraard houd ik mijn vakkennis bij door congressen en cursussen te volgen. Daarnaast zit ik in een intervisiegroep en ben lid van diverse beroepsverenigingen (NVP, NVGzP en de VEN).

Door de jaren heen heb ik zowel ervaring opgedaan binnen grote GGZ instellingen (Pluryn, Zonnehuizen) als binnen een kleinere praktijk (jeugdzorgpraktijk echtKinderachtig). Ik heb overal met veel plezier gewerkt en waardevolle levenslessen geleerd. Waar ik in het begin van mijn loopbaan vooral jonge kinderen zag, zie ik de laatste jaren steeds meer pubers, jongvolwassenen en ouders. Het is mijn streven om waar mogelijk de context van cliënten te betrekken.

Voor mij is het belangrijk dat cliënten zich gezien en gehoord voelen en dat er naar de mens als geheel gekeken wordt, in plaats van enkel naar de problemen. Iemand laat niet voor niks probleemgedrag zien, wat schuilt er achter het gedrag en welke kwaliteiten kunnen er aangesproken worden? Dit is een leuke puzzel die ik graag met cliënten leg. Het is mijn vaste overtuiging dat ieder mens zijn ontwikkelmogelijkheden heeft. Kijken naar de mens als geheel, houdt ook in dat er aandacht is voor lichaamsgericht werken, naast de cognitieve ingang. Praten is immers niet altijd de oplossing en niet voor ieder op elk moment geschikt. De samenwerking met vaktherapeuten vind ik dan ook belangrijk.

Register

BIG registratie Psychotherapeut: 79910973816    
BIG registratie GZ-psycholoog: 59910973825
AGB-code zorgverlener: 94104569

Lidmaatschappen

NVP– Lid Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie
NVGzP – Lid Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen
VEN – Lid Vereniging EMDR Nederland

Contracten
Gemeenten Zuid-Oost Utrecht en Amersfoort
Voor volwassenen contracten met de meeste zorgverzekeraars voor basisgeneralistische GGZ.
Specialisaties
Diagnostiek: – Angst – ADHD – Autisme – Intelligentie – Stemming – Trauma – Opvoedingsproblematiek
Behandeling: – EMDR – Cognitieve gedragstherapie – Schematherapie – Mindfulness – Ouderbegeleiding
Bereikbaarheid

030-20 80 346 – Magrit Norde
Bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Vragen?

Neem contact met ons op door jezelf aan te melden.