Skip to main content

Psynova

Driebergen, EST 2014

Onze specialisten

Onze werkplekken

In de witte villa (Villa Xaverius), op de hoek van Rijsenburgselaan en de Drieklinken bevinden zich op de eerste etage enkele praktijkruimtes van Psynova.
Wachtruimte
1e behandelkamer
2e behandelkamer
Groepsruimte zolder
Zolderruimte zithoek

Disciplines

Psychotherapeut &
GZ-Psycholoog &
Kinder- en jeugdpsycholoog NIP &
Orthopedagoog &
Schoolpsycholoog &
Jeugd en gezinstherapeut &
Lichaamsgericht therapeut &
Psychomotorisch therapeut &
Kunstzinnige therapeut &
Logopediste/Dyslexiespecialist

Zorgvisie Psynova

Bij Psynova beschouwen we elke persoon als uniek. Onze visie is dat hoe we ons ontwikkelen het gevolg is van een dynamische wisselwerking tussen biologische processen (bv aanleg) en de omgeving (bv situaties, relaties) waarmee we gedurende het leven in aanraking komen.  Dit is voor iedereen anders.

Biologie en omgeving vormen de basis van onze ervaringen en het ontwikkelen van ons karakter en onze persoonlijkheid. Dat wil zeggen, hoe we kijken naar de wereld, hoe we de wereld ervaren en hoe we in die wereld staan.

Wanneer zich psychische klachten voordoen, die niet zomaar op te lossen blijken te zien, zien wij dat bij Psynova als een verstoring in de wisselwerking tussen hoe we als persoon in aanleg zijn en dat wat we meemaken. Om de klachten goed te begrijpen staat het individu bij Psynova in al zijn facetten centraal; we hebben aandacht voor emoties, het lichaam, maar omdat problemen onderdeel kunnen uitmaken van een groter geheel, zijn we dus ook geïnteresseerd in het levensverhaal en de familiegeschiedenis van de persoon.

Omdat ieder mens uniek is, krijgt u een behandeling op maat.  En alhoewel we breed kunnen kijken, proberen we ons te focussen op de kern die de klachten heeft doen ontstaan. U zult zich bewust worden van hoe  klachten in stand gehouden worden en hoe deze veranderd kunnen worden. Hiervoor kan het voorkomen dat we aanvullende zorg adviseren, waardoor een zogenaamd integraal behandelaanbod ontstaat en zorgtrajecten korter mogen duren.

Onze missie is laagdrempelige, vraaggerichte en kwalitatief hoogstaande integrale zorg te leveren door zo nodig samen te werken met medici, paramedici en complementaire zorgverleners (evidence based). Onze ervaring is dat relatief complexe vragen dan toch binnen de eerste lijnszorg hun plek mogen innemen.

Ons team

Psynova is een kleinschalige groepspraktijk, gelegen in het hart van de Utrechtse Heuvelrug en gevestigd in een monumentaal pand. Samen met verschillende disciplines met ieder zijn eigen specialisatie bieden wij diagnostiek en behandeling aan voor uiteenlopende problematiek binnen de Basis en specialistische GGZ. Zo kan het zijn dat u ook één van de andere hulpverleners in een zorgtraject tegenkomt.

Rianne de Graaf | GZ-Psycholoog

Rianne de Graaf

GZ-Psycholoog

Leonie Fraterman

Psycholoog

Yvette Tärre

Jeugd en gezinsprofessional
Miranda Treur | Psycholoog

Miranda Treur

Psycholoog

Magrit Norde

Psychotherapeut / GZ-Psycholoog

Tinka de Jong

GZ-psycholoog

Janine van Harselaar

Vaktherapeut

Maurits Houwert

Lichaamsgerichte therapeut
Bianca | Salaris administratie

Angela

OfficeManager vanaf 1 juni

Maaike

Praktijk Manager
Bianca | Salaris administratie

Bianca

Salaris administratie

Guus Jongen

Psychiater / Psychotherapeut

Vacatures

Systeemtherapeut

Vacatures

GZ Psycholoog
Kom werken bij Psynova

Mijlpalen

Opgericht in 2014

Juni 2014

Het ontstaan van Psynova
In 2014 was het zover en zette Rianne de Graaf haar opgedaane werkervaring om in een eigen visie. In juni van dat jaar opende Psynova zijn deuren.

2015

Verhuizing naar VillaXaverius
De transitie van zorgverzekering naar de gemeente. Psynova sluit een contract af bij de omliggende gemeente. Psynova is daarmee een van de praktijken die gecontracteerd is door de gemeenten van Zuid-Oost Utrecht (ZOU).

Halverwege het jaar verhuisde de praktijk naar de witte villa, op de hoek Rijsenburgselaan/Drieklinken. Deze bewuste overstap naar een nieuwe locatie was het begin van de uitbreiding van de dienstverlening door meer samen te werken met meerdere disciplines.

2016

Uitbreiding met leerondersteuning
Met de komst van Inge Filipiak breide het behandelaanbod van Psynova zich uit; leerondersteuning werd daarmee een vast aanbod bij Psynova. Anette de Groot ging een ondersteunende rol spelen in de uitvoering van dyslexiebehandelingen.

2017

Aanbod
Leonie Fraterman sluit zich aan bij Psynova en ondersteunt daarmee de trajecten van zowel Inge als Rianne.

2018

Systeemtherapeut

Met de komst van een systeemtherapeut breidt Psynova het behandel aanbod veder uit. Naast kinderen en jeugdigen richten de dames zich nu ook meer op volwassenen.

2020

Cursus voor hoogsensitieve kinderen en hun ouders

Leer om te gaan met hoogsensitiviteit. Speciaal voor hsp (highly sensitive person vertaald als hoogsensitief persoon) kinderen en hun ouders biedt Psynova een 8 tal bijeenkomsten aan waarin verschillende therapievormen bijdragen aan kennis over en “omgaan met hoogsensitiviteit

2021

Psynova is bezig met een professionalisatie slag en met een kwaliteitssystem. Ook is het team verder uitgebreid en bieden we met de komst van de disiplines nu SGGZ. 

2022

Psynova is HKZ gecertificeerd!  Ondanks vertragingen door o.a. de corona is het ons gelukt om te voldoen aan de HKZ norm: 2021  en heeft DNV ons met het HKZ certificaat verstrekt. Dit certificaat is geldig voor de volgende scope: Het stellen van diagnoses en behandelen van patiënten in de GGZ voor jeugdigen en volwassenen. Wat een geweldig resultaat!

2022

Nieuw in ons aanbod Refexintegratie. Naast de vak therapieën; psychomotorische therapie (PMT) en kunstzinnige therapie is nu ook reflexintegratie als lichaamsgerichte therapie toegevoegd. 

Maak een afspraak

Neem contact op met één van ons. Via onderstaande knop.