Skip to main content

Jeugd en gezinsprofessional – Yvette Tärre

Rianne de Graaf | GZ psycholoog

Yvette Tärre

Ik ben Yvette Tärre, Jeugd en Gezinsprofessional bij Psynova.

Ik ben opgeleid tot BIG geregistreerd kinderverpleegkundige. Na jarenlang werken als verpleegkundige op de kinder- en neonatologie IC, kinderpsychiatrie en spoedeisende hulp ben ik 11 jaar geleden overgestapt naar de preventieve Jeugd Gezondheids Zorg en jeugdhulpverlening. Ik heb in de laatste 10 jaar onder andere een brugfunctie vervuld tussen Centrum Jeugd en Gezin en de Jeugd Gezondheids Zorg. Ik heb mij gespecialiseerd op begeleiding van het jonge kind en diens hele gezin en heb jarenlang ervaring binnen complexe gezinsproblematiek.

Om de gezinnen nog beter te kunnen begeleiden heb ik de opleiding tot kindercoach volbracht aan de Academie voor Psychodynamica. Hier werd mij duidelijk dat je het systeem moet betrekken bij de begeleiding van kinderen en jongeren. De opleiding systemisch werken en familieopstellingen bij diezelfde Academie was een logisch vervolg. Op zoek naar balans tussen willen en moeten , tussen draagkracht en draaglast, tussen actief zijn en ontspannen en tussen denken en voelen. Kwaliteiten en talenten staan centraal, evenals de context. Ik ben allround inzetbaar bij uiteenlopende psychische problematiek. Een gedreven gezinsbehandelaar en systeemspecialist. Ieder kind is uniek. Kinderen zijn oprecht, eerlijk en puur. Dat maakt voor mij het werken met kinderen bijzonder. Opgroeien is soms lastig , evenals opvoeden trouwens. Ik loop graag een stukje mee met kind en gezin om jullie weer op weg te helpen. Vanuit de hulpvraag onderzoeken we samen welke behandeling nodig is om je weg weer te vinden, zodat je flexibel kunt omgaan met situaties, gevoelens en gedachten. Normaliseren is mijn kracht.

Mijn kennis houd ik bij door casuïstiek besprekingen en door het volgen van cursussen, zoals Emotionally Focused Therapy bij EFT Nederland, Emotional Freedom Techniques bij UNLP Amsterdam, Hechtings gerichte systeem therapie bij de Systeemacademie, Een Taal Erbij bij De Kontekst, Een Taal erbij met Rouw en Verlies en ACT opleiding bij King en nog vele anderen. Ik ben BIG en SKJ geregistreerd.

Register

BIG registratie kinderverpleegkundige: 79015107030
KvK Utrecht: 67015166
SKJ registratie: 140027057
Kwaliteitsstatuut (PDF)

Contracten
Gemeenten Zuid-Oost Utrecht en Amersfoort
Voor volwassenen contracten met de meeste zorgverzekeraars voor basisgeneralistische GGZ.
Specialisaties

Behandeling: – Gezinsbehandelaar –Systeemspecialist – Familieopstellingen – Mindfulness – Ouderbegeleiding – ATC – Rouw en verlies – EFT

Bereikbaarheid

 030-20 80 346 – Yvette Tärre
Bereikbaar op woensdag en donderdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Vragen?

Neem contact met ons op door jezelf aan te melden.