Skip to main content

Psynova;
Basis en specialistische GGZ,
Coaching en Training

Psynova; klein en laagdrempelig in het bieden van GGZ tevens coaching en training aan,
kinderen, jongeren en volwassenen.

Welkom bij Psynova

Psynova is een kleine en laagdrempelige basis en specialistische GGZpraktijk voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Binnen de praktijk zijn verschillende disciplines werkzaam, waardoor er wordt voorzien in een breed behandelaanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Wij gaan we er vanuit dat problemen zich fysiek en mentaal kunnen manifesteren. We praten dus niet alleen, maar spreken ook het lichaamsbewustzijn aan. Problemen kunnen onderdeel uitmaken van een groter geheel. Daarom hanteren we een systemische aanpak, waarin we oog hebben voor de individu en zijn/haar sociale context. Bij kinderen jongeren, zeker onder de 12 jaar, worden ouders dan ook actief bij de behandeling betrokken.
Door onze manier van kijken en handelen, werken we geregeld samen met vaktherapeuten. Soms wordt betrokkenheid van andere disciplines buiten Psynova geadviseerd, zoals GZZ professionals (bv. psychiater) paramedici en complementaire zorgverleners.
In ons werken staat de werkrelatie centraal. En doordat ieder mens bijzonder en uniek is, wordt er niet een standaardbehandeling gehanteerd; de trajecten die worden aangeboden, zijn maatwerk en vinden plaats in een sfeervolle ingerichte omgeving. Openheid en vertrouwen spelen voor ons een belangrijke rol; alleen hierdoor kan je je veilig voelen en ontdekken wat er aan de hand is en profiteren van onze hulp. Het streven van ons is ervoor te zorgen dat je, of je nu jong of ouder bent, het leven voluit kan leven, vanuit authenticiteit en eigen kracht.

Hulpaanbod Psynova:

Voor volwassenen

Bij Psynova kan men terecht voor o.a.:

 • onzekerheid/negatief zelfbeeld
 • identiteitsvragen
 • somberheid
 • pychosomatische klachten, zoals buikpijn en hoofdpijn
 • spanningsklachten, piekeren
 • etc,

Voor kinderen en Jeugd

Bij Psynova K&J kan men terecht voor onderzoek en behandeling voor o.a.:

 • klachten samenhangend met ingrijpende gebeurtenissen  binnen het gezin (rouw, scheiding, psychiatrische problemen bij een van de ouders etc).
 • gecompliceerde ontwikkelingsstoornissen (ADHD en/of een autismespectrumstoornis bijkomende problematiek)
 • trauma
 • etc,

Voor leerproblemen

U kunt bij Psynova terecht met vragen rondom o.a.:

 • Lees en/of spellingproblemen, vermoeden van dyslexie 

 • Rekenproblemen, vermoeden van dyscalculie

 • Algemene leerproblemen
 • Werkhoudingsproblemen
 • (Hoog)begaafdheid

Onderzoek en begeleiding bij leerproblemen nodig?

In de aanpak en begeleiding richten wij ons op het vergroten van het gevoel van competentie, vergroten van de zelfstandigheid en vinden wij het belangrijk dat kinderen zich gezien en begrepen voelen.

★★★★

Testimonials

Wat klanten over ons zeggen


“De therapie bij Psynova heeft onze dochter erg geholpen om haar angsten te overwinnen en een beter zelfbeeld te krijgen.”

Op zorgkaartnederland.nl
gewaardeerd met een 9.0

★★★★


ADHD

8%

Van de kinderen onder de 16 jaar lijdt naar schatting 7% tot 8% aan ADHD. Bijna 13.000 jongeren met ADHD in Nederland

Basis GGZ

80%

Het doel van de transitie is het streven om de zorg lichter, en dus goedkoper te maken: een deel van de huidige specialistische GGZ wordt in 2015 overgeheveld naar de Basis GGZ. Hierdoor zal 80% uitgevoerd worden door de GZ-psycholoog

Angststoornis

20%

Percentage angststoornissen in Nederland (20%) wijkt niet af van Europees gemiddelde (24%). Waarbij mannen (7,8%) lager scoren dan vrouwen (12,4%)

EMDR

75%

75 procent van de cliënten behandeld met EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) zijn na behandeling geheel symptoom vrij

Onze locatie

Contactgegevens

PSYNOVA 
Rijsenburgselaan 11
3972 EG Driebergen-Rijsenburg

phone 030-20 80 346